566611
Książka
W koszyku
Dieta wegańska na cztery pory roku / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2020. - 247, [1] strona : fotografie kolorowe ; 24 cm.
Kluczem do prawidłowo zbilansowanej diety jest sezonowość - warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy działalność lokalną. W dobie globalnych rynków i technologii wspomagających wytwarzanie żywności często zapominamy, że najpyszniejsze warzywa i owoce to te, które dojrzewały we właściwym sobie czasie i miejscu. Wspomagacze i warunki transportu nie tylko psują ich smak, ale i obniżają wartości odżywcze. Warto więc wiedzieć, co i kiedy wrzucić do koszyka i do garnka. W ustaleniu wegańskiego menu z uwzględnieniem sezonowości pomagają doświadczone dietetyczki na co dzień pracujące w warszawskiej poradni Dietosfera. W książce znajdziesz: informacje o korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej ; makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina ; źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów ; składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia ; przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem sezonowości produktów.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
(dostępność ok. 31.05.2024)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 243-246.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Dostępna również jako e-book.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej